یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حضرت آیت‌الله مکارم‌شیرازی در واکنش به انتشار ویژه‌نامه موهن خاتون توسط روزنامه ایران گفتند: طبق اقرار اهل اطلاع این گونه اقدامات را برای جذب آراء در انتخابات انجام می‌دهند که باید گفت؛ خاک بر سر مقامی که به وسیله این کثافت‌کاری‌ها به دست بیاید.

به گزارش مرکز خبر حوزه، معظم‌له عصر امروز در پایان تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) با انتقاد از انتشار ویژه‌نامه خاتون در روزنامه ایران اظهار کردند:‌ از اول تا آخر این ویژه نامه را به حکم مسئولیتی که دارم ورق زدم و دیدم، تمام مطالب این نشریه یک مسئله را می‌خواهد بگوید و آن سست کردن اعتقاد مردم به حجاب اسلامی و ترویج بی‌بند و باری در میان جامعه است.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی درباره محتویات این ویژه‌نامه گفتند: از یک سو نیروی انتظامی را می‌کوبد که چرا طرح عفاف و حجاب را اجرا می‌کند، از سوی دیگر ورزش دختران را ترویج می‌کند.

معظم‌له با انتقاد از دست اندرکاران این ویژه‌نامه تصریح کردند: در یک جا جسارت را به حد اعلی رسانده و می‌گوید؛ چادر مشکی بدترین نوع حجاب است و این رنگ اختراع ناصرالدین شاه است، وقتی ‌در سفر به کشورهای اروپایی و در مجالس عیاشی رنگ مشکی را دید، آن را در میان ایرانیان نشر داد.

ایشان  با اشاره به اهداف انتشار این ویژه‌نامه خاطرنشان کردند: همه افرادی که اهل اطلاع هستند می‌گویند این کار برای جذب آراء یک گروه بی‌بند و بار در انتخابات آینده است، اگر این گونه باشد خاک بر سر آن مقامی که به وسیله این کثافت‌کاری‌ها به دست بیاید.

این مرجع تقلید خطاب به منتشر کنندگان این ویژه‌نامه گفتند: با چشم خود ببینید که فرعون زمان که تا دیروز همه کاره بود و الآن چگونه در قفس، روی  برانکارد، محاکمه می‌شود؛ بنابراین این مقامات چه ارزشی دارد که مقدسات را برایش زیر پا می‌گذارید. از خشم خدا بترسید،‌ از خشم این امت حزب‌الله بترسید. بدانید که این مقامات چیزی نیست که برای شما بماند.

ایشان تأکید کردند: یقین داشته باشید، این ملتی که هزاران شهید داده است، به شما اجازه نمی‌دهند احکام خدا و مقدسات اسلامی را زیر پا بگذارید و  انشاءالله آرزوهای خود را در این عرصه به گور خواهید برد.

ایشان در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت حفظ آرامش جامعه تصریح کردند: همان طور که رهبر  بزرگوار انقلاب بارها گفته‌‌اند، امروز کشور ما نیاز به آرامش دارد، در این جا باید بگویم چه دلیل داشت که شما در این شرایط این مطالب را منتشر می‌کنید و ایجاد تشنج می‌نمایید.

معظم‌له خاطرنشان کردند:‌ در شرایطی که ما این همه به آرامش نیاز داریم، آیا هر روز باید  مسئله‌ای را در گوشه‌ای مطرح کنند و آرامش را بر هم بزنند؟

* ادامه بحث تفسیری معظم‌له

بر اساس این گزارش حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه در تفسیر سوره مبارکه نوح(ع) با اشاره به واکنش مردم در برابر دعوت پیامبران الهی(ع) اظهار داشتند: پیامبران(ع) حرف حق می‌‌زدند و با مردم با دلسوزی و مهربانی رفتار می‌کردند و آنها را بشارت و انذار می‌دادند، ولی مردم رفتار عاقلانه‌ای در برابر این دعوت انجام نمی‌دادند.

ایشان فرار از واقعیت را یکی از اقدامات مردم در برابر دعوت مردم معرفی و بیان داشتند: در آیه 7 سوره مبارکه نوح آمدهاست که «وَ إِنِّي كُلَّمَا دَعَوْتُهُمْ لِتَغْفِرَ لَهُمْ جَعَلُوا أَصَابِعَهُمْ فِي آذَانِهِمْ وَاسْتَغْشَوْا ثِيَابَهُمْ وَأَصَرُّوا وَاسْتَكْبَرُوا اسْتِكْبَارًا»هر وقت آنها را دعوت می‌کردند که تو آنها را ببخشی و بیامرزی، انگشت در گوش‌هایشان می‌گذاشتند و لباس بر سر می‌‌کشیدند و فرار می‌کردند.

معظم‌له خاطرنشان کردند: رفتار این افراد مانند کسی است که دربیابان گم شده و دراین حین شخصی می‌آید و سعی می‌کند او را راهنمایی کند، ولی فرد برای این که راهنمایی او را نشنود دست در گوش کند و لباس بر سر بکشد و فرار کند.

ایشان مکر بزرگ را از دیگر واکنش‌های مردم نسبت به دعوت حضرت نوح(ع) دانست و خاطرنشان ساختند: در آیات قَالَ نُوحٌ رَبِّ إِنَّهُمْ عَصَوْنِي وَاتَّبَعُوا مَنْ لَمْ يَزِدْهُ مَالُهُ وَوَلَدُهُ إِلا خَسَارًا (نوح ٢١) این پیامبر الهی به خداوند می‌گوید خداوندا اینها نسبت به من معصیت می‌کنند و دنبال کسی می‌روند که مال و فرزندانشان زیاد است در حالی که مال و فرزندانشان وبال آنها می‌شود.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با قرائت آیه «وَمَكَرُوا مَكْرًا كُبَّارًا»(نوح٢٢) خاطرنشان کردند: از آیات بعدی استفاده می‌شود که دفاع همه جانبه از بت‌پرستی و بنیان‌ نهادن بت‌های متعدد، مکر بزرگ به شمار می‌آید.

ایشان درباره نحوه بت‌پرست‌شدن مردم گفتند: برخی از اندیشمندان درباره نحوه بت‌پرست شدن مردم این گونه بیان می‌کنند زمانی که انبیا و اولیای الهی از دنیا می‌رفتند، مردم بر اساس علاقه‌ای که به آنها داشتند، مجسمه‌های آنها را درست می‌کردند تا آنها فراموش نشوند، ولی با گذشت چند نسل مردم فکر کردند که باید این مجسمه‌ها را پرستید، از این رو بت‌پرستی در میان مردم رواج یافت.

این مرجع تقلید ادامه دادند: پس از این آیه آمده است «وَقَالُوا لا تَذَرُنَّ آلِهَتَكُمْ وَلا تَذَرُنَّ وَدًّا وَلا سُوَاعًا وَلا يَغُوثَ وَيَعُوقَ وَنَسْرًا (نوح ٢٣) آنها هشدار می‌دادند، بت‌های خود را رها نکنید، به ویژه بت‌های «ود»، «سواع»، «یغوث»، «یعوق» و «نسر» را رها نکنید.

ایشان تهمت دیوانه بودن حضرت نوح(ع) را از دیگر رفتارهای مردم در مقابل دعوت این پیامبر الهی به سوی حق دانسته و گفتند: كَذَّبَتْ قَبْلَهُمْ قَوْمُ نُوحٍ فَكَذَّبُوا عَبْدَنَا وَقَالُوا مَجْنُونٌ وَازْدُجِرَ (قمر ٩)، قوم نوح گفتند؛ نوح دیوانه است و او را تکذیب کردند.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی بااشاره به آیات 52 و 53 سوره مبارکه زاریات بیان داشتند: با توجه به این آیات متوجه می‌شویم هیچ پیامبری نیامد مگر این که رنگ جنون به او زدند.

ایشان در بیان دلایل دیوانه دانستن کار انبیا در دعوت مردم اظهار کردند: دنیاپرستان می‌‌گویند؛ هر که نان را به نرخ روز نخورد دیوانه است، حال می‌خواهد کارشان حرام، حلال،‌بت‌پرستی و... باشد. از نظر آنها پیامبری که برخلاف نظر جمعیت گناهکار سخن گفته و جان خود را به خطر انداخته است، دیوانه است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha